Over

Team KINE.C

Karl De Munck

Carl De Munck

Oprichter Kine.C (2017)

Met een passie voor gezondheidszorg en sport studeerde ik af in 2013 als master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie. Mijn eerste jaren ervaring deed ik op in groepspraktijk Optimalé te De Pinte (2013-2016). Om mijn kennis te verruimen studeerde ik nog eens vijf jaar osteopathie bij. Deze mix van ervaringen zorgt ervoor dat mijn behandelingen bestaan uit kwalitatieve manuele therapie gekoppeld aan oefentherapie. Als therapeut hecht ik veel belang om een letsel efficiënt te herstellen met daarnaast een doorgronde aandacht naar de oorzaak van dit letsel. Dit om recidiverende klachten, of zelf andere klachten, te voorkomen in de toekomst.

Specialisaties

– Nek-, rug- & hoofdpijnen
– TMJ (kaakgewricht)
– Revalidatie
– Sportblessures
– Algemene kinesitherapie

Thomas Decatelle

Thomas Decatelle

Bij Kine.C sinds 2017

Ik studeerde af in 2017 als master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie (Ugent). Om mijn honger naar kennis verder te stillen besloot ik onmiddellijk na mijn studies de opleiding postgraduaat Manuele Therapie aan de Ugent te volgen en de tweejarige opleiding voor dry needling. Naast mijn manuele skills op punt te stellen volgde ik ook tal van cursussen om mijn knowhow in (sport)revalidatie naar een hoger niveau te tillen: Redcord, bikefitting, trainingsleer en lactaattesten. Naast mijn activiteiten bij Kine.C ben ik ook actief als kinesist bij KE De Haan (voetbal).

Specialisaties

– Dry needling
– Manuele therapie
– Revalidatie
– Algemene kinesitherapie
– Nek- en rugklachten

Laura Jansseune

Laura Jansseune

Bij Kine.C sinds 2023

In 2020 ben ik afgestudeerd aan de Universiteit van Gent als master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie binnen het domein van sport en manuele. Na een jaar gewerkt te hebben in verschillende kinepraktijken heb ik besloten om een extra masterjaar te volgen om mijn kennis te verruimen omtrent de revalidatie bij inwendige aandoeningen (diabetes, cardiale en respiratoire revalidatie). Buiten de praktijk kan je mij ook terugvinden aan de UGent als praktijkassistente binnen de richting kinesitherapie. Verder blijf ik mij bijscholen om mijn kennis steeds up-to-date te houden. Momenteel volg ik nog een postgraduaat tot diabeteseducator, om ook hier mee aan de slag te kunnen gaan in de toekomst.

Specialisaties

– Diabetes, cardiale en respiratoire
– Orthopedische revalidatie/post-operatief
– Dry needling
– Algemene kinesitherapie